Yaşam

Dünyanın En Yaratıcı Billboard Reklamları! “Reklamcılık Zekâ İşidir!” Sözünü Kanıtlayan Bazı Çalışmalar

Biliyorsunuz ki son yıllarda dijital pazarlama, klasik pazarlamayı geri planda bırakmaya başladı. Reklamcılık bölümü de bundan hissesini alıyor. Fakat tekrar de klâsik pazarlamanın bir ölçütü sayılabilecek reklam panoları, yerini birebir biçimde muhafazaya devam ediyor. Gelin, birbirinden farklı 8 farklı billboard çalışmasına göz atalım! Sıkı durun, reklamcılık dünyasında bir seyahate çıkıyoruz!

Arka koltuk daha inançlı sanıyorsanız yanılıyorsunuz!

Arabanın art koltuğunda oturanların, ön koltukta oturanlara nazaran daha inançta olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Clement BDDO, bu yaygın ve yanlış algıyı değiştirmek üzere yapılan bir reklam kampanyasıyla karşımıza çıkıyor. Yaratıcı Billboard çalışmasında, otomobilin art koltuğunda oturan biri her an düşebilecek üzere gösterilmiş ve karşısına bir de heykel eklenmiş. Heykel, oturan adamı ansızın fırlatacakmış üzere bir izlenim yaratıyor. Avustralya’da kamu yararına başlatılan bu reklam kampanyasına hayran olmamak elde değil! O hâlde, ‘Arka koltuk daha inançlı değil, kemer tak! ‘ diyebilir miyiz?

Düşünün, çimleri bu türlü tıraş edebiliyorsa…

İşte, işi büyük gösterilere dökmeden kendini müşterinin zihninde konumlandıran bir öbür reklam! Bazen bir eseri tanıtmak ya da bir markanın reklamını yapmak için çok da kelama gerek olmuyor hakikaten. Son derece pratik ve zekice tasarlanmış olan bu reklamda, çimleri tıraş eden bir tıraş bıçağı görünüyor. Bir çimi tıraş edebilecek kadar kuvvetli olan bu alet, aradığınız tıraş bıçağı olabilir mi?

Cola Cola ile Tazelenme Vakti!

Coca Cola, reklam dünyasında fırtınalar estiren bir marka. Yaptığı reklamlar her vakit çok konuşuluyor, bu kadar büyük bir marka olmasının sebebi de elbette bu! Billboard çalışmasında Coca Cola, yanındaki reklam panolarından da faydalanarak bulunduğu alanı en güzel halde kıymetlendiriyor. Kolay, kolay yapılabilir fakat vakitsiz bu reklam kampanyası, kaç yıl geçerse geçsin Coca Cola için birebir etkiyi yaratır diyebiliriz! Gördüğümüz en âlâ reklamlardan biri olduğunu söyleyelim.

Yolda şöyle dev üzere bir çikolata görsek? Buna kim “Hayır.” diyebilir ki!

Yolda yürürken, bir anda dev bir çikolata ile karşılaşsanız ne düşünürdünüz? Pek çoğumuz gidip ucundan şöyle bir tatmak isteriz herhalde! İşte bir çikolata markası bu fikri mantıklı bularak satışlarını ve bilinirliliğini arttırmak hedefiyle hayatın içinde bir çikolata yaratmak istemiş. Paket, orasından burasından açılarak görenlerin iştahı kabartılmak istenmiş. Olağan çikolata reklamlarının konseptinde olmayan, alanında farklı bir yiyecek odaklı reklam kampanyası! Çikolatayı yerken gözüken beşerler ise âdeta bizden birileri! E bizim de iştahımız bir ölçü kabardı doğrusu…

Komşu Billboard’a bir dilim pizza ikram edelim…

İddia ediyoruz, bu reklamı görünce ağzınızın suyu akacak! Donatos isimli bir pizza dükkanı, reklamını Coca Cola’nın yaptığı üzere, olduğu yeri en uygun ve verimli biçimde kullanarak yapmış. Pizzasını gösterirken kesilmiş bir dilim parçayı, yan reklam panosuna ikram etmiş! Böylece iki panolu ve gerçekçi bir reklam kampanyası ortaya çıkmış. Bilhassa yandaki reklam panosunun renksizliği, Donatos pizzalarını ön plana çıkartmış. Uzayan pizza peyniri ile iştah kabartmaması mümkün mü!

Hız limitini ne kadar aşarsan o kadar gün hastanede yatmak mı?

Her vakit eser yahut marka reklamı yapılmıyor elbette. Kamu faydasına yapılan reklam kampanyaları da epeyce yaygın. Ancak bu reklamlar çoklukla sıkıcı olur, en azından bizim ülkemiz için o denli. İşte karşınızda bu fikri büsbütün yıkacak bir Billboard çalışması! Bu kampanyada, sürat limitinin 25 olduğu ve bundan fazla sürat yapıldığı takdirde, saatteki sürat ölçüsü kadar gün hastanede yatılacağı vurgulanmış. Gerçekleri yüzümüze vuran ve caydırıcı bir çalışma olduğu konusunda muhtemelen hemfikiriz!

Bu kadar yapılmış en âlâ reklamlardan… Sürat algısı: Mustang

Sıradaki çalışma, epeyce enteresan bir reklam kampanyası. Bu görseldeki billboard, bulanık bir manzara vermesi amaçlanarak yarı şeffaf reçineden yapılıyor. Reklam panosunun gerideki görünüm ise büsbütün gerçek. Bu reklam kampanyasında, sürat kavramının vurgulandığını anlamak hiç de güç olmasa gerek! Markalarını ise Billboard’ın köşesine konumlandırmışlar: Mustang! Fazla kelama gerek yok üzere…

Bir Heineken alır mıydınız?

Yine hayatın içinde ve insan zihninde somut olarak yer edinmiş reklamlardan biri! Heineken bira markası, kendi birasını ve marka rengini kullanarak bir reklam kampanyası yapmış. Fakat hepsi bu mu? Elbette hayır! Bu reklamı 3 boyutlu hâle getirmiş. Güya arttan bir el geliyor ve birayı tutuyor. Tahminen de size ikram etmek için uzatıyor. O an aklında bira içme fikri olmayan birini bile ikna edebilir! Reklam dünyası sahiden inanılmaz. Pekala, birbirinden zeki dizaynlara sahip bu Billboardlar hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etlik Evden Eve Nakliyat
Tadilat, temizlik, kurye,Uydu Servisi,Tv tamiri Ve aradığın daha fazla hizmet için fırsatları kaçırma!
Başa dön tuşu