Haber

El emeği eserler

KO-MEK kursiyerlerinin el emeği simli çalışmalarının yer aldığı stantlar, Kartepe ve Körfez mahallesi stantları ile devam etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mesleki ve Sanatsal Eğitim Kursları (KO-MEK), bir yıl boyunca kursiyerlerin birbirinden özgün el emeği göz nuru eserlerinin ortaya çıktığı Kartepe ve Körfez semti stantları ile devam etti. Kursiyerlerin bir yıl boyunca ürettikleri el emeği göz nuru eserlerin vatandaşlarla buluştuğu seride birbirinden güzel eserler göz kamaştırdı. Özgün eserlerin yer aldığı stantları ziyaret eden ziyaretçiler hazırlanan eserlere tam not verdi. Necip’te düzenlenen Kartepe standında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti Kartepe Ak Parti İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, Kartepe AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Durmuş, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi. Dilek, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ÇELİK: SOSYAL MEDYADA GÖRDÜĞÜNÜZ HER BİLGİYE İNANMAYIN

Açılış öncesi “Sosyal Medyada Ne Yapardık”? başlıklı bir söyleşi düzenleyen Gazeteci Ersin Çelik; Sosyal medyadaki bilgilerin çoğunun bariz kaynaklardan yayıldığına değinerek, güvenilir bulmadığınız bilgilere inanmamanız gerektiği uyarısında bulundu. Çelik, “Yapay zeka teknolojik ürünleri bizim için her şeyi kaydediyor ve hafızasında tutuyor. Sosyal medya uygulamaları da hayatımızın bir parçası haline geldi ama ne yazık ki bu tür uygulamalar çoğu zaman yanlış ve manipüle edilmiş bilgiler içeriyor” uyarısında bulundu.

 

BÜYÜKAKIN: KO-MEK A REHABİLİTE MERKEZİ

Konuşmanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda kursiyerler adına Köseköy Giyim Kursiyeri Serap İşcan bir konuşma yaptı. KO-MEK kurslarının değerine değinen Lider Büyükakın, “Kursiyerlerimiz burada sadece eğitim almıyor, KO-MEK Paketi ile evlenecek kızlarımıza çeyiz desteği, evlenecek olanlara destek olmak gibi birçok sosyal sorumluluk projesini de yürütüyor. KO-MEK Vefası ile ihtiyaç sahibi. KO-MEK hem eğitim yeri hem de rehabilitasyon merkezi olarak sizler ve bizler için bir aile evi olarak hizmet vermeye devam ediyor.”

 

KÖRFEZ BÖLGESİ STANDI RENKLİ

Bir stant açılışı da Körfez’de gerçekleştirildi. KO-MEK Körfez mahallesi standını açan Önder Büyükakın, el emeği göz nuru eserler hakkında bilgi alarak kursiyerlere teşekkür etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti Milletvekili Adayı Sadettin Hülagü, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Nurettin Okutan, MHP Körfez İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aysun Körfez Tütünçiflik Kültür Merkezi. Demir, Körfez Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, Körfez Halk Eğitim Müdürü Muhammet Kocakaya’nın yanı sıra çok sayıda davetli ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

 

“SOSYAL MEDYA NELERE SAHİBİZ”?

Bahar şenliklerini andıran bir atmosferde gerçekleşen açılış öncesi röportaj veren gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, sosyal medyada sıkça karşılaşılan saçma sapan bilgiler ve uydurma hesaplar konusunda katılımcıları uyardı.

Konuşmaların ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılış programı başladı. Güzel havanın da etkisiyle katılımın oldukça yoğun olduğu açılışta, kursiyerler adına konuşmayı kursiyerimiz Sevim Memnun yaptı.

 

BİN KİŞİLİK KÖRFEZ’E YENİ SALON

Açılışta bir konuşma yapan Önder Büyükakın, bulundukları salonun artık Körfez’e yetmediğini belirterek, bin kişilik yeni bir salon projesi yapacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından yakında düğünü olacak kursiyerimize KO-MEK Paketi takdim edildi. Arkasında protokol ve açılışa katılan çocuklar birlikte açılış kurdelesini keserek stant alanını gezdiler. Kursiyerlerle tek tek sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Önder Büyükakın, sahada şubelerin başına geçerek hünerlerini sergiledi. Halı dokuma tezgahının başında oturan Önder Büyükakın, ilmek ilmek çaktı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

taskopru-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etlik Evden Eve Nakliyat
Tadilat, temizlik, kurye,Uydu Servisi,Tv tamiri Ve aradığın daha fazla hizmet için fırsatları kaçırma!
Başa dön tuşu