Haber

Rusya, fırlatma deposuna nükleer saldırı yeteneğine sahip Avangard füzesi yerleştirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, nükleer saldırı kapasitesine sahip kıtalararası hipersonik “Avangard” füzesinin Orenburg bölgesindeki fırlatma deposuna yerleştirildiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin güneyindeki Orenburg bölgesindeki Yasnenskiy füze sahasına ilişkin çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, çalışmalar kapsamında Avangard füzesinin sahadaki fırlatma deposuna yerleştirildiği, bu adımın Rusya’nın stratejik nükleer kuvvetlerinin savaş yeteneklerini artıracağı belirtildi.

Nükleer saldırı kapasitesine sahip olan Avangard kıtalararası füzesinin, düşman ülke savunma sistemleri tarafından yakalanamayacağı ve aynı zamanda hava savunma sistemlerini de hızla ortadan kaldıracağı iddia ediliyor.

Hipersonik savaş başlığına sahip füzenin ses hızını 20 kat artırabildiği, üstün hareket kabiliyetine sahip olduğu ve 9 kilometre irtifada uçabildiği belirtiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avangard’ı 2018’de bazı yeni stratejik silahlar gibi “yenilmez” olarak nitelendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etlik Evden Eve Nakliyat
Tadilat, temizlik, kurye,Uydu Servisi,Tv tamiri Ve aradığın daha fazla hizmet için fırsatları kaçırma!
Başa dön tuşu