Haber

Ankara’daki Mimar Kemal Ortaokulu’nun kapatılmasına tepkiler

Haberler: DİLAN KUTLU/Kamera: UMUT DOĞAN

ankara Yüksel Caddesi üzerinde bulunan Mimar Kemal Ortaokulu’nun öğrenci ve velileri, okulun kapanmaması için eylem yaptı. Öğrenciler karne sevincini yaşarken; veliler gözyaşlarını tutamadı. Velilerden Fatma Karaçor, “Çocuğum mutlu olsun, takdir edilsin, mutlu olsun istedim ama bugün çocuğumu da beni de üzüyorlar. Çocuğum 8. sınıfta sınava girecek, çocuklarla oynuyorlar. Çocuğumun psikolojisi ile geleceği”; Zeynep Haki, “Bu okul yıkılırsa kovaların altına yatacağız, bu kadar net” dedi.

ankara Yüksel Caddesi’nde bulunan tarihi Mimar Kemal Ortaokulu’nun karne günü okul bahçesinde toplanan öğrenci ve veliler, okulun kapatılması talebine tepki gösterdi. “Okuluma dokunma” sloganları atılan eylemde, acıklı karnelerle öğrencilerin sevindiği, velilerin ise gözyaşlarını tutamadığı öğrenildi.

Veliler adına açıklama yapan Derya Kaşif, şunları söyledi:

“Mimar Kemal’in velileri olarak birkaç gün önce okulumuzun kapatılacağı ve İlçe Milli Eğitim’in bu binaya taşınacağı bilgisini aldık. Ankara’nın merkezindeki en sadık ve başarılı okul. Okulumuzdan ayrılmak istemiyoruz.Öğrencilerimiz burada devam etmek istiyor.Bu okul Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yönetiliyor.Biz bu okulun yıllarca eğitime devam etmesini istiyoruz. Okulumuz hakkında alınan kararların okulumuza bildirilmesini istiyoruz. Bu söylentilerden bıktık” dedi.

“ÇOCUĞUM SINAV GİRECEK, GELECEĞİYLE OYNUYORLAR”

ANKA KUŞU HaberlerAjansa konuşan veliler ayrıca şunları söyledi:

Fatma Karaçor: Çocuğum doysun, takdir edilsin, mutlu olsun istedim ama bugün onlar beni ve çocuğumu üzüyorlar. 8. sınıfta çocuğum sınava girecek, psikolojisiyle ve geleceğiyle oynuyor. Okuması ve büyük bir adam olması için çocuğumu buraya nereye gönderiyorum? Şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadılar.

“BU OKUL YOK OLURSA KEVELLERİN ALTINDA YATACAĞIZ”

Zeynep Haki: Çocuklarım da burada okudu. Torunlarım da burada okuyor. Okuldan memnunuz, ne istiyorlar, yıkmaya mı çalışıyorlar, yenisini mi yaptılar, eskisini mi yıkmak istiyorlar. Bu eski bina çocuklarımızı daha çok bir taş gibi ders çalışıyor. B dersek, atılırız. İçinde uyumadığımız bir şey içeride kaldı, orada da yatacağız. Bu okul yıkılırsa kovaların altına yatacağız, bu kadar net.

Takdir Edilen Sonunuz: 8. sınıf öğrencileri mağdur. LGS’ye bu yıl ne olacak?

“BAKANIMIZA, BAŞKANIMIZA MEYDAN OKUYORUM, LÜTFEN OKULUMUZU BİZE BIRAKIN”

Güliz Çetintaş: Resmi bir şey yok. Aldığımız duyumlarla ilgili duyumlar genellikle doğrudur. Mimar Kemal Ortaokulu’nun taşınması hakkında. Çevrede başka okul yok diye Mimar Kemal Ortaokulu’nun kaldırılmasını istemiyoruz, çünkü bu okul tarih oldu. Buradan sayın bakanımıza ve başkanımıza sesleniyorum, lütfen okulumuzu bize bırakın, dokunmayın.

Özge Korkmaz: Namık Kemal Ortaokulu’na böyle dediler. O okuldaki öğrencileri Mimar Kemal Ortaokulu’na taşıdılar. Geçen yıl birlikteydiler. Ortak bir karma oluşturdular ve birleştiler. Tıpkı bize yapılanlar gibi. İlçe Milli Eğitim geliyor deniyor ama biz çocuklarımızı nereye göndereceğiz? Bu çocuklar birbirine alıştı, öğretmenler alıştı. Neden sistemimizi bozuyorsunuz?”

Kaynak: ANKA / Eğitim

abanaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etlik Evden Eve Nakliyat
Tadilat, temizlik, kurye,Uydu Servisi,Tv tamiri Ve aradığın daha fazla hizmet için fırsatları kaçırma!
Başa dön tuşu