Haber

Arap Ülkelerinden İsrail Bakanının Mescid-i Aksa’ya Baskınına Tepki

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına Arap ülkeleri ve kurumları tepki gösterdi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, baskını kınarken, bu sistematik eylemlerin tüm uluslararası norm ve anlaşmaların açık ihlali anlamına geldiği ve dünyadaki Müslümanları kışkırttığı belirtildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de yaptığı açıklamada İsrail makamlarına gerilimi tırmandırmama ve bölgeyi istikrarsızlaştıracak adımlar atmama çağrısında bulundu.

Ürdün Dışişleri Bakanı ve İsrail’in işgal altındaki Kudüs’teki yasa dışı politikalarına karşı uluslararası eylemden sorumlu Arap Bakanlar Komitesi Başkanı Ayman es-Safedi, BAE, Cezayir, Suudi Arabistan, Filistin, Katar, Mısır ve Fas’taki mevkidaşlarını göreve çağırdı. söz konusu baskının yansımalarını tartışın. .

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) yaptığı açıklamada, baskını kınadı ve Mescid-i Aksa’ya yönelik bu ihlallerin önlenmesi için uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulundu.

Arap Parlamentosu’ndan yapılan açıklamada baskın şiddetle kınanırken, Mescid-i Aksa’nın zamansal ve mekansal olarak bölünmesinin ve Müslümanların ibadet özgürlüklerinin kısıtlanmasının kabul edilemez olduğu belirtildi.

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, özel korumaları ve İsrail güçlerinin yoğun koruması altında dün sabah erken saatlerde Harem-i Şerif’e girmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etlik Evden Eve Nakliyat
Tadilat, temizlik, kurye,Uydu Servisi,Tv tamiri Ve aradığın daha fazla hizmet için fırsatları kaçırma!
Başa dön tuşu