Ekonomi

Geri dönüşümlü ürünlerle ülke ekonomisine 1,3 milyon lira katkı

Ekomatlar boşaltılırken çoğunlukla elektrikli toplama araçları tercih ediliyor; Alıcı ortama daha az kirletici gaz verildi. Kurtarılan eserler ile belediyenin sistemli depolama tesisine 45 çöp kamyonu kadar atık gönderilmeyerek alan tasarrufu sağlandı.

Proje hakkında konuşan GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Çaba, “Yalova’da 15 farklı noktaya 34 adet EKOMAT depozito iade cihazı konumlandırdık. Vatandaşların cam, metal ve plastiği geri dönüştürerek mobil uygulama üzerinden para değerinde puanlar kazandığı projede; hem ekonomiye katkı sağlar hem de karbon ayak izinin azaltılmasına yardımcı olur. dedi.

Gelecek için değerli gelişme

Park Cam Genel Müdür Yardımcısı Ergin Öz, “Avrupa’daki cam ambalaj üreticileri %60-70 oranında cam kırığı kullanırken, ülkemizde cam kırığı kullanım oranı %10’ları bile bulmuyor. Ekomat Projesi ile Avrupalı ​​üreticilerin kullandığı kalitede cam kırığı fabrikalarımıza geliyor ve yeni şişeler üretiliyor. Gelecek için çok önemli bir gelişme” dedi.

Projenin sürdürülebilirlik açısından kazanımlarını anlatan Bircam Vakfı Lideri Ömer Kızıl, “Kazanan dönüşüme katılan tüketicilere market ve internet alışveriş çekleri dağıtılarak yaklaşık 256 bin TL aile bütçesine katkı sağlandı. Doğal kaynak tüketiminde 128 ton azalma, 16.675 aracın 1 günlük yakıt tüketimine eşdeğer yağ tasarrufu, 1 yılda 180 ağacın temizlenmesine eşdeğer sera gazı emisyonunda azalma, 720 konutun 1 aylık elektrik tüketimine eşdeğer elektrik enerjisi tasarrufu, azalma 45 çöp kamyonunun taşıyabileceği atık miktarında yaklaşık 1,3 milyon TL sağlanarak ülke ekonomisine katkı sağlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etlik Evden Eve Nakliyat
Tadilat, temizlik, kurye,Uydu Servisi,Tv tamiri Ve aradığın daha fazla hizmet için fırsatları kaçırma!
Başa dön tuşu