Ekonomi

İngiliz hükümetinden iş dünyasına Türkiye ile ticareti geliştirme çağrısı

Birleşik Krallık, ülkenin Türkiye ile yeni, modernize edilmiş bir serbest ticaret anlaşmasına (STA) yönelik müzakere hedefleri konusunda iş dünyasının ve kamuoyunun görüşlerini almak amacıyla bir Katkı Çağrısı yayınladı. Birleşik Krallık ile Türkiye arasında, Birleşik Krallık’ın AB’ye üye olduğu 1990’lı yıllardan bu yana devam eden kararları içeren ve yalnızca ticari malları kapsayan bir serbest ticaret anlaşması bulunuyor.

İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Nigel Huddleston, Vodafone Grubu’nun Newbury’deki genel merkezine yaptığı ziyarette Katkı Daveti’nde şunları söyledi: “Büyük bir stratejik ortak olan Türkiye ile ticari ilişkilerimiz gelişmeye devam ediyor. İşbirliğimiz yalnızca geçtiğimiz yıl yüzde 30’dan fazla arttı. “Serbest ticaret anlaşmamızı geliştirmeye başlamaktan ve İngiliz işletmelerine 85 milyon kişilik bir pazara daha iyi erişim olanağı sağlamaktan heyecan duyuyorum.”

Vodafone Cluster Avrupa Bölge CEO’su Serpil Timuray da şunları söyledi: “Yeni bir ticaret anlaşması hem Vodafone hem de Türkiye’ye yatırım yapan diğer şirketler için daha büyük fırsatlar yaratacak ve iki ülke arasındaki bağlantıların daha da güçlenmesine katkı sağlayacak.” 5 Ocak’a kadar geçerli olan Katkı Davetiyesi gov.uk adresinde mevcut olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etlik Evden Eve Nakliyat
Tadilat, temizlik, kurye,Uydu Servisi,Tv tamiri Ve aradığın daha fazla hizmet için fırsatları kaçırma!
Başa dön tuşu