Haber

İstanbul’da yüzmek yasak mı? İstanbul’da nerelerde yüzmek yasaktır?

İstanbul Denizde yüzmek yasak mı? İstanbul Valiliği, boğulma vakalarının önüne geçmek için kentteki yüzme alanları ve plajlarla ilgili alınan kararları açıkladı. Peki İstanbul’da denize girmek yasak mı? İstanbul’da nerelerde yüzmek yasaktır? detay…

İSTANBUL’DA YASAK MI?

İstanbul’da belirlenen yerler dışında denize, kıyı ve kıyı şeritlerine, göllere, baraj göllerine, akarsulara, göletlere ve benzeri yerlere girilmesi yasaktır.

VURMA DURUMLARINA DİKKAT EDİLDİ

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte boğulma olaylarını önlemek için İstanbul Valiliği’nin belirlediği alanların dışında denize girmek yasaklandı. Valilikten yapılan açıklamada, özellikle yaz aylarında dikkatsizlik, tedbirsizlik, belirlenen kurallara uymama ve yasak alanlarda yüzme nedeniyle boğulma vakalarında artış olduğuna dikkat çekildi.

“ÖNLEMLER ALINMALIDIR”

Açıklamada, her vatandaşın can ve malını korumanın ve istenmeyen olayların önlenmesinin asli görevleri arasında yer aldığı belirtilirken, bu görevin yerine getirilmesinde ilgili idarelerin tedbir alması gerektiği, alınan tedbirlere yer verildi. yaygın bir biçimde kamuoyu ile paylaşılmalı ve bu önlemlere uyulmalıdır.

Valilikten yapılan açıklamada, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9/Ç, 11/C maddeleri gereğince, toplumun sağlığı ve esenliği, kişilerin can ve mal güvenliği ve vatandaşların tatili, sporDinlenme veya rahatlama amacıyla sağlıklı ve inançlı koşullarda yüzme ihtiyacının karşılanması için bazı tedbirler alınmasına karar verildiği bildirildi.

KONTROLLER YAZ DÖNEMİ BOYUNCA DEVAM EDECEK

Buna göre, 12 Mart 2020 tarihinde kaymakamlıklarda kurulan Yüzme Sahası Kurullarının boğulma olaylarının önlenmesi için gerekli tedbirleri alarak denetimlerine devam edeceği vurgulanan açıklamada, alınan bazı kararlar şöyle sıralandı:

“Komisyonlarca kıyı ve kıyı şeritlerinde sağlık, güvenlik ve sosyal tesisler açısından yeterli görülen ve can güvenliği riski taşımayan yerler yüzme alanı ve plaj olarak belirlenir. Belirlenen yüzme alanları 22/14’e göre Limanlar Yönetmeliği’nin, kıyıdan 200 metreye kadar olan deniz alanlarında yüzme uçlarının belirlenmesine yönelik madde, Bu amaçla kullanılacak yüzer teçhizat ilgili makamlarca belirlenecek ve her yıl Nisan ayları arasında eksiksiz olarak hazırlanacak ve korunacaktır. 1 ve 15 Kasım tarihlerinde gemi ve deniz araçları belirlenen yüzme alanlarına giremeyeceklerdir.Seyir, can, mal ve çevre güvenliğinin gerekli olduğu hallerde yüzme alanı uçlarının değiştirilmesi konusunda Liman Başkanlıkları yetkili ve sorumlu olacaktır. “

HUKUKSUZ OLARAK AÇILAN TESİSLER HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILACAK

Açıklamada, plaj ve yüzme alanlarında halkın rahatlıkla yararlanabileceği güvenlik, sağlık ve sosyal donatıların tesis edilmesinin yerin tahsis edildiği belediye veya lisanslı tesis işletmecisi tarafından sağlanacağı vurgulanarak, imar, çevre ve kıyı kanunlarına aykırı yapı ve tesis yapılmayacağı vurgulanmıştır.

Açıklamada, özel mülkiyete konu olmayan plajlar, yemek yeme yerleri, plajlar üzerindeki otoparklar ve benzeri yerlerin ve yüzme alanlarının açılması ve işletilmesinin yetkili yönetimin tahsis veya kiralama şartına bağlı olduğu, uygun tahsis veya kiralama yapılmadan tesis işletilemez. .

Açıklamada, ruhsatsız plaj tesisleri, yeme-içme yerleri, otopark ve benzeri yerler gibi yerlerin işletilemeyeceği, ruhsatsız açılan yerlerin ise kapatılacağı belirtildi.

KIYI ŞERİDİNDE HER 200 METREDE BİR CAN KURTARMA BULUNACAK

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün rekreasyon alanları, piknik alanları ve plajlarda toplu tüketim ve satış yeri olarak faaliyet gösteren gıda işletmelerini denetleyeceğine işaret edilen açıklamada, kaymakamlıklar ve valilikler tarafından önleyici tedbirlerin alınacağı belirtildi. yüzme döneminde kolluk kuvvetleri.

Açıklamada, motorlu ve motorsuz su sporları faaliyetlerinden arındırılmış plajlarda her 200 metrede bir su sporları aktiviteleri için en az iki gümüş cankurtaran bulundurulmasının zorunlu olduğuna dikkat çekilerek, zorunlu olduğuna dikkat çekildi. görevlendirilen cankurtaranların kriterlere uygun üniforma giymesi.

KARADENİZ İLE PLAJLAR İÇİN UYARI LEVHASI

Yüzme alanı olarak belirlenen yerlere her türlü deniz taşıtının girilmesinin yasak olduğu hatırlatılan açıklamada, yüzme alanları ile plaj yönetimi, yeme-içme yerleri ve otoparklar gibi yerlerin ayda iki kez denetimden geçirileceği ifade edildi. yüzme dönemi süresi içinde kaymakamlıklarca oluşturulan heyetler.

Açıklamada, “Özellikle Karadeniz kıyılarında kuraklık riski bulunan yerlere, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından ‘akıntı çekmek’ ve ‘yüzmek tehlikelidir’ yazılı uyarı levhaları konulacak. Plaj ve Bu konuda gerekli önlemlerin alınmasından yüzme alanı işletmecileri sorumludur.” kelimeler yer aldı.

Açıklamada, turizm amaçlı su altı ve su üstü sportif faaliyetlerde bulunulmasının, işletme veya izin belgesinde ve ilan edilen parkurda belirtilen tür dışında sportif faaliyetlerde bulunulmasının yasak olduğuna dikkat çekildi. yeterlilik belgesi kapsamında olmayan malzeme, araç ve işçilerle faaliyette bulunmak. Faaliyette bulunanların faaliyetten men edileceği ve idari para cezasına çarptırılacağı vurgulandı.

BELİRLİ YERLER DIŞINDA SU GİRİŞİ YASAKTIR

Açıklamada, halka açık ve özel yüzme havuzlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretim faaliyetleri ile halka açık saat uygulamalarında boğulmaya karşı engelli bireyleri kapsayacak önlemlerin alınmasını sağlayacağına işaret edildi.

Açıklamada, İstanbul sınırları içinde belirlenen yerler dışında denize, kıyı ve kıyı şeritlerine, göllere, baraj göllerine, akarsulara, su kütlelerine ve benzeri yerlere girilmesinin yasak olduğu vurgulanarak, dışarıda yüzme ve yüzmenin yasak olduğu belirtildi. büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerince belirlenen alanlar tehlikeli ve yasak. Uygun yerlere pano, afiş ve uyarı levhalarının konulacağı belirtildi.

Açıklamada, İstanbul’daki yüzme alanları ile ilgili detaylı bilginin Valiliğin internet sitesinde yer aldığı kaydedildi.

selcuk-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etlik Evden Eve Nakliyat
Tadilat, temizlik, kurye,Uydu Servisi,Tv tamiri Ve aradığın daha fazla hizmet için fırsatları kaçırma!
Başa dön tuşu