Ekonomi

Kayyum Otoparklarından Yeni Yasal Düzenleme Teklifi

Kayyum otoparklarından yeni yasal düzenleme teklifi

Sadece el konulanlar değil, başka nedenlerle trafikten men edilen, kayyumda bekleyen araçların da ihaleye çıkarılması gerekiyor.

El konulan 1,5 milyon aracın 700 bini ihaleyle satılacak, otopark sahipleri diğer araçların da satılmasını istiyor.

BURSA – Kayyımlarda bulunan el konulan araçların açık artırmayla satışına başlanacağının duyurulması ile birlikte araç almayı düşünenler detayları araştırmaya başladı. Toplam 1,5 milyon aracın 700 bini hacizli olduğu için ihaleye çıkmayı beklerken, Tüm Kayyum Otoparkları Derneği Genel Sekreteri Onur Özdemir, bu araçların makul bir süre içerisinde milli sermayeye kazandırılmasını talep etti. 800 bin aracın başka nedenlerle trafikten çekilmesinin zamanı geldi.

Ele geçirilen 700 bin aracı kapsayan düzenlemenin detayları gündemdeyken, araçların satışına ilişkin tebliğ 18 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlandı ve buna göre uygulama sürecinin Kasım ayında yürürlüğe girmesi kararlaştırıldı. 1. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren uygulamaya ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından açıklama yapıldı. El konulan malların ayrıntılarını paylaşan Bakan Tunç, “Hazırlanan malların kayyumların elinde çürümesini önleyecek uygulamaya 1 Kasım’dan itibaren başlıyoruz.” Bu kapsamda, kayyumlar tarafından el konulan ve halen korunan mallar, yasal istisnalar dışında, öncelikle mülkün sahibi olan borçlu tarafından teslim alınabilecektir. Öte yandan ihaleye çıkacak 700 bin aracın, ekspertiz ve bilirkişi raporlarının ardından yıl başı itibarıyla satışa sunulması öngörülüyor. Bu sayede ikinci el pazarının nasıl etkileneceği merakla bekleniyor.

“Trafik nedeniyle çekilen araçların başkente getirilmesini istiyoruz.”

Yediemin Otoparkları’ndaki 1,5 milyon aracın yaklaşık 700 bini haciz nedeniyle ihaleye çıktıktan sonra, otoparklardaki 1,5 milyon aracın bir kısmı yıllardır bekliyordu. Geriye kalan çürümeye yüz tutmuş araçların başkente kazandırılmasını isteyen Tüm Yedemin Derneği Genel Sekreteri Onur Özdemir, “Bu konuyu daha önce de konuşmuştuk. Bu aşamada sadece Adalet Bakanlığı verdi” dedi. Yaptırım yapılacak araçlarla ilgili bir başlangıç.İcra nedeniyle çekilen tüm araçlar tasfiye ediliyor.Yasa çerçevesinde Yönetmelik yayınlandı.Bu işlem dışında başka nedenlerle çekilen araçlar da var.Çok sayıda çekilen aracımız var. El koyma dışında. Bu araçlarla ilgili de bir çalışma bekliyoruz. Maliye Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili bir çalışma yapmasını istiyoruz. Çünkü birçok araba yıllardır bu otoparklarda alınmadan bırakılıyor. Araçlar kamu yararı çerçevesinde milli sermayeye kazandırılacak” dedi.

Öte yandan, bilirkişi raporu sonrası E-UYAP üzerinden ihaleye çıkacak araçların ikinci el piyasasını etkilemesi, bakıma muhtaç araçların ise hem motor tamircilerini hem de kaportacıları hareketlendirmesi bekleniyor.

torbalihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etlik Evden Eve Nakliyat
Tadilat, temizlik, kurye,Uydu Servisi,Tv tamiri Ve aradığın daha fazla hizmet için fırsatları kaçırma!
Başa dön tuşu