Ekonomi

Türk yatırımcılar kriptodaki ayı piyasasından en çok etkilenenler arasında

Investing.com – Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), geçen yıl kripto endüstrisini derinden etkileyen ayı piyasasına ilişkin araştırmasını yayınladı.

Uluslararası Ödemeler Bankası, kripto para piyasalarına yatırım yapan küçük yatırımcıların yarısının geçen yılki ayı piyasası koşullarında heba olduğunu ortaya koydu. Ayrıca gelişmekte olan ülkeler arasında yer alan Hindistan, Pakistan ve Türkiye’de bu oranın %80’lere ulaştığı vurgulandı.

BIS tarafından yapılan son çalışma, gelişmekte olan ülkelerdeki küçük yatırımcıların, Terra’nınçöküş ve sonraki FTX’in iflasının ardından kripto para birimlerindeki düşüşten daha çok etkilendiğini ortaya koydu. Araştırma sonuçlarına göre 2022’nin son ayı itibariyle küçük yatırımcıların yarısının heba olduğu tahmin edilirken, Hindistan ve Türkiye’deki yatırımcıların %80’i kaybetti.

Kripto sektörüne olumsuz baktığı bilinen BIS’in yayınladığı araştırma raporuna göre büyük yatırımcılar, kripto piyasasındaki olumsuz koşullardan çok daha az etkilendi.

Araştırmaya göre büyük yatırımcılar, fiyat düşüşü gerçekleşmeden önce Bitcoin’den çıkarak kendilerini korurken, küçük yatırımcılar tabandan bir satın alma stratejisi uygulayarak fonlarını korumaya çalıştı.

BIS tarafından yayınlanan yazıda ayrıca Brezilya, Hindistan, Pakistan, Tayland ve Türkiye gibi gelişmekte olan ekonomilerde kripto ticaret hacminin daha yüksek olduğu vurgulandı. Buna göre bu ülkelerdeki yatırımcıların yaklaşık %80’inin ortalamanın üzerinde kripto yatırımlarını boşa harcadığı varsayılıyor.

Bu ülkelerde kripto ticaretinin daha yüksek seviyede olması nedeniyle uzun vadeli yatırım kararlarının yanı sıra prestijli para birimlerinde enflasyon nedeniyle oluşan düşük fiyattan korunma çabası gösteriliyor.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etlik Evden Eve Nakliyat
Tadilat, temizlik, kurye,Uydu Servisi,Tv tamiri Ve aradığın daha fazla hizmet için fırsatları kaçırma!
Başa dön tuşu